OMG! Ik sta in de VROUW magazine

Nooit gedacht dat ik mijn verhaal zou mogen delen met 1,5 miljoen vrouwen! Alhoewel ik inmiddels vaak mijn heftige verhaal heb mogen vertellen via Instagram en via www.theschoolofmentalhealth.com, was het toch heel erg gek om het zwart op wit te lezen vanaf een magazine. Ik moet je eerlijk bekennen. Ik was mega overwhelmed de dagen na de publicatie van VROUW magazine door de Telegraaf.

Iedereen leefde zo erg mee en het triggerde mensen enorm. Waarom? Omdat iedereen heel goed weet dat de manier waarop er met ons omgaan wordt een groot effect heeft op onze mentale gezondheid. En ten tweede, er rust een taboe op huiselijk geweld. Er zijn nog heel veel andere verhalen over huiselijke geweld die misschien nooit het daglicht zullen zien. En waarom wordt daar niet vaker over gesproken? Omdat het praten over je meeste diepe pijn heel erg lastig is en daarenboven hebben we ook nog eens te maken met het stigma rondom het hebben psychische klachten.


Gelukkig begint er langzaam een shift te komen en gaan mensen ook voor mildere psychische klachten naar de psycholoog of naar een coach. Ook in de media is mental health steeds meer een hot topic. Kijk maar naar het tv-programma van Olcay Gulsen over huiselijk geweld of neem een Instagram met mega veel accounts over mindset en mental health. Ik vind het geweldig en bevrijdend. En laat dat nou precies het thema zijn van mijn interview in de VROUW magazine met als titel “Vier de vrijheid”.

Ik heb mij meer dan 20 jaar niet vrij gevoeld in mijn hoofd en in mijn lichaam vanwege mijn trauma’s, angsten en paniekaanvallen. Ondanks dat ik nu thuis zit opgesloten vanwege het Coronavirus, voel ik mij alsnog vrijer dan ooit. Jezelf bevrijden van je angsten en loskomen van nare gebeurtenissen uit het verleden maar ook loskomen van je angst voor wat de toekomst je brengt, is mega belangrijk voor je vrijheidsgevoel. Het is en blijft een struggle om mezelf zo kwetsbaar op te stellen, zelfs als ik het al 100x heb verteld. Maar het besef dat ik hier anderen weer bij kan helpen geeft mij eigenlijk ook telkens weer dat vrijheidsgevoel. En dit gevoel is onbeschrijfelijk.

Ik wens het iedereen toe om je meest diepe pijn te kunnen transformeren en vooral te accepteren. Want transformatie en acceptatie zal je echt die vrijheid geven waar je zo naar verlangt. Vrij van belemmerende gedachten en gevoelens, vrij van angst en perfectionisme, vrij van please gedrag en je niet durven uit te spreken. Ik gun het iedereen zo erg.

Mocht je nu nog wel wat hulp kunnen gebruiken? Voel je vrij om mij te contacten. Ik ben erg benieuwd naar jouw reis naar veerkracht en vrijheid. En mocht je het leuk lijken dan kun je meedoen met de maandelijkse winactie voor een online 1-op-1 sessie met mij. Klik hier om mee te doen. Ik selecteer een aantal mensen per maand. Wie weet drinken wij binnenkort (virtueel) een bakkie en bespreken we hoe jij vrijheid écht kunt gaan voelen.

Klik hier voor mijn artikel in de VROUW magazine van de Telegraaf.

Liefs,

Anaïta Nasser

The School of Mental Health

Foto VROUW magazine: Brenda van Leeuwen
Tekst VROUW magazine: Jill Waas

(Visited 18 times, 1 visits today)