Hoe laat je meer rust toe?

In mijn coachingstrajecten heb ik maar één regel en dat is de 80/20 regel voor meer rust in je lijf, hoofd en leven. Van de 24 uur die we hebben op een dag dien je 80% van je tijd te besteden aan lichaamswerk en maar 20% aan hoofdwerk. Ik licht dit graag even toe in.

Er is een groot verschil tussen ontspanning en rust. Rust neem je door voldoende te slapen. Ontspanning creëer je door bijvoorbeeld te mediteren maar ook dingen te doen die jou zowel rustig als gelukkig maken. De regel is 80/20. 80% van een hele dag (24 uur) je lichaam voelen en verzorgen en 20% je ratio gebruiken. Helaas zijn we het gewend om het andersom te doen waardoor we teveel van ons brein vragen. Je merkt dit aan weinig concentratie hebben, vlakke emoties hebben of juist veel last hebben van negatieve emoties, je vaak geïrriteerd voelen en slecht slapen.

Om de 80/20 regel in stand te houden dien je structureel rust en ontspanning te implementeren en in te plannen in jouw leven om weer in balans te komen en te genieten van het leven. Planning is key zeg ik altijd!

Verbinding maken met alle delen van je lichaam zorgt voor meer verbinding met jezelf. En meer verbinding met jezelf zal ervoor zorgen dat je jezelf niet afsluit en terugtrekt van de wereld. Wanneer je dit te lang in stand houd put je jezelf uit doordat je alles op eigen kracht moet doen. Hoe beangstigend is het idee dat je alles zelf moet doen? Dit kan voor erg veel onrust, stress en onzekerheid zorgen.

Doordat je jezelf terugtrekt kunnen anderen ook geen verbinding maken met jou en je de hulp aanbieden die je nodig hebt. Verbinding begint bij jezelf. Zorg ervoor dat je steeds vaker contact maakt met je lichaam. Vroegtijdig leer je dan signalen herkenen van je lichaam en ga je niet over je grens. Hoe minder jij contact maakt met jouw lichaam hoe sterker de signalen worden en hoe sneller je opgebrand zult raken. Signalen zijn je BFF’s die het beste met je voor hebben. Die geven jou het signaal om bijvoorbeeld meer rust te pakken of hulp te vragen. Neem verantwoordelijkheid over je lichaam en leven. Leer echt je lichaam 100% te bewonen zodat je minder in je hoofd leeft. Dit zal uiteindelijk zorgen voor minder belemmerende gedachten/angst en meer rust en vertrouwen.

Een aantal lichaamswerk tips:

  • Mediteren
  • Visualiseren
  • Ademhalingsoefening
  • Bodyscan
  • Wandelen
  • Yoga
  • Sporten
  • Niks doen/lummelen
  • Flow schrijven
  • Creatief bezig zijn

Heb je het gevoel veel te druk te zijn voor de 80/20 regel, want je wil elke minuut die je hebt besteden aan je onderneming of side hustle? Probeer dan toch even een self care uurtje voor jezelf in te plannen om zowel aan jezelf als aan je bedrijf te werken. Speciaal voor jou heb ik een masterclass gemaakt wat direct een self care moment is waarin je leert te ondernemen vanuit rust en vertrouwen. Meld je HIER gratis aan voor de masterclass Heal & Get Rich.

Liefs,

Anaïta

(Visited 262 times, 1 visits today)