5 redenen voor het inschakelen van een coach

Zoek jij een coach? Lees dan verder! In deze gastblog leer je van Sander van Rijn de 5 redenen voor het inschakelen van een coach op basis van zijn persoonlijke ervaringen.

Sociale druk is iets waar wij allemaal in ons leven, one way or another, mee te maken krijgen. Want door invloeden vanuit de maatschappij (lees; social media, nieuws, modeblaadjes, etc.) zijn wij gaan geloven dat succes zich pas uit wanneer wij voldoen aan de verwachtingen van de samenleving. Maar wie zegt dat jij pas gelukkig mag zijn als jij een huis hebt gekocht? Wie bepaalt dat jij er pas mag zijn als jij strak in je lijf zit en het perfecte gewicht hebt? 

Geluk zit van binnen, materiaal (een huis, diploma, mooie baan) zijn slechts middelen om geluk kort te ervaren. Je hoeft niet te wachten met gelukkig zijn door eerst aan al die verwachtingen te voldoen. Geluk is dichterbij dan wij ons vaak realiseren en kan ook al bereikt worden vóór je deze zaken bereikt hebt. Sterker nog, keer naar binnen en je zal zien dat geluk niet onbereikbaar is. 

Hoe? Met die vraag begon voor mij de reis naar mijn diepste verlangen; mijn eigen geluk ontdekken. Ik geloof dat iedereen het in zich heeft om dat geluk te vinden. En juist door dat geluk te bereiken, zijn zaken zoals een huis, je droombaan, je streefgewicht veel beter te realiseren. Met de juiste begeleiding en inzichten ben jij al dichter bij dan je denkt. Daarom heb ik voor jou 5 redenen in kaart gebracht van de grote gunsten van coaching. 

1. GEVOEL MAG ER ZIJN, ALTIJD
Hoe jij in verbinding staat tot jezelf, oftewel de verbinding tussen wat je weet (hoofd) en je gevoel (lichaam) is voor een groot deel bepalend voor ons geluk. Wij zijn complexe wezens met een hoge intelligentie. We voelen ons verbonden met onze omgeving en daarom raken wij ook snel overprikkelt; je voelt je sneller moe wanneer er veel om je heen gebeurt. Je wordt onrustig of zelfs paniekerig wanneer grote veranderingen zich voor doen. Coaching helpt om met deze complexe emoties om te gaan. Zo heeft mijn coach (Anaïta Nasser) mij geleerd dat ik deze emoties niet hoef te beoordelen en gewoon mag voelen omdat zij onderdeel zijn van mij. 

2. GELUK: EEN KWESTIE VAN MINDSET
Een favoriete uitspraak van Anaïta Nasser luidt ‘’als iedereen in de wereld een beetje egoïstischer zou zijn, zou de wereld een stukje mooier zijn.’’ Want de wereld mooier maken begint bij onszelf. En hoe goed en hard je ook je best doet om je doelen te behalen, zonder mentale rust, veerkracht en ruimte voor je verlangens kom je niet ver. Dit is waarom veel mensen er niet in slagen hun ideale leven te leven.
In het prachtige e-book ‘Volg je verlangen’ geschreven door mijn coach Anaïta, wordt in 5 heldere en effectieve stappen uitgelegd hoe ook jij jouw ideale leven kan gaan schapen. Een coach stelt jou dus ook in staat om jouw geluk na te jagen door de juiste tools en informatie tot jou beschikking te stellen. 

3. INVESTEREN IN JEZELF
Uit een leeg vat kan je niet tappen. Daarom ben ik ervan overtuigd dat je altijd in jezelf moet blijven investeren. Jouw fantastische doelen en grootse verlangens manifesteren zich veel sneller wanneer oude patronen en belemmerende overtuigingen worden doorbroken en vervangen met helende, liefdevolle overtuigingen. Life coaching biedt diepgaande inzichten en verhelderende perspectief over hoe ons brein ons overtuigt van belemmerende gedachten die ons tegenhouden onze stoutste dromen waar te maken. Met deze inzichten stel jij jezelf in staat die patronen te doorbreken en de eerste stap naar innerlijk geluk te zetten. 

4. GELUK VERMENIGVULDIGT ZICH WANNEER JE HET DEELT
We realiseren het ons vaak niet, maar onze partner, ouders, vrienden en familie zijn onze grootste spiegels. Zij kennen ons tenslotte beter dan veel andere mensen en omdat zij van grote betekenis zijn voor ons triggeren zij ons vaak ook het ergst. Maar ben jij jou bewust van wat deze triggers zeggen? Hoe zou het leren omgaan met jouw triggers jouw relaties aanzienlijk verbeteren? Wat voor goeds zou het de verbinding met jezelf doen? Mijn coach kan het haast niet beter omschrijven dan dat ‘’triggers cadeautjes zijn, verhuld als prikkelende of heftige sensaties die ons proberen duidelijk te maken dat er iets geheeld mag worden in ons lichaam of psyche.’’ Coaching helpt te ontdekken wat die triggers jou proberen duidelijk te maken en hoe deze triggers opgelost kunnen worden. Coaching is dus niet alleen een cadeau aan jezelf, maar zelfs voor jouw naasten. 

5. GELUK IS DE VERBINDING MET JOUW LICHAAM EN ZIEL
In een wereld waarin alles draait om tijd, planning en geld is overzicht en rust het allerbelangrijkste om niet te bezwijken onder de druk van de maatschappij. Maar hoe vind je die rust? Welke aspecten in je leven geven je energie en welke resoneren niet langer met jou? Kortom: om de verbinding tussen jouw psyche (of zoals mijn coach altijd zo mooi ‘ziel’ zegt) en jouw lichaam te versterken, dus om dat geluk te manifesteren, is coaching essentieel. Zo kan een coach jou helpen met het creëeren van routines, om momenten van rust te plannen en je psyche volledig te ontspannen. Door middel van persoonlijke begeleiding leer jij jouw patronen doorbreken en de verbinding met jezelf te versterken. 

Gezegd moet worden is dat coaching voor iedereen persoonlijk is en iedereen zijn eigen afwegingen heeft om met een coach een intensief traject aan te gaan die op iedereen persoonlijk is afgestemd. Vooral omdat coaches zich veel verdiepen in hun coachees kunnen zij heel gericht te werk gaan. Makkelijk zal het niet altijd zijn omdat het doorbreken van belemmerende patronen en het confronteren van je emoties en triggers veel weerstand oproept. 

Ik werk overigens al ruim een jaar samen met Anaïta en kan niet anders concluderen dat ik in dat jaar, met haar begeleiding, ontzettend hard gegroeid ben! Emotioneel ben ik veerkrachtiger en bewuster geworden, financieel ben ik zekerder en zelf fysiek zijn de positieve veranderingen zichtbaar. Mijn zware jeugd heeft altijd gevoeld als een belemmering voor mijn ontwikkeling, zorgde voor veel frictie in mijn relaties en weerhield mij ervan om een gezonde verbinding met mezelf te hebben. 

Tijdens de 1 op 1 sessies met Anaïta heb ik veel geleerd over welke patronen mij niet langer meer diende, welke triggers mij duidelijk maakte waar ik nog zelfliefde kon toepassen en hoe ik mijn emoties er gewoon kan laten zijn zonder daarover te oordelen. Emoties zijn onderdeel van ons en zijn niet slecht, sterker nog; zij dienen ons en wijzen ons de weg. 

Klaar voor het vinden van jouw eigen geluk en het volgen van je verlangens? Plan dan een gratis kennismaking in met Anaïta, NLP life coach en Systemisch Therapeut, KLIK HIER.

Auteur: Sander van Rijn

(Visited 280 times, 1 visits today)